Svensk media..

Sänkte mig tidigare i veckan till att läsa en ledare i Aftonbladet, skriven av dess politiska chefredaktör Helle Klein. Ledaren handlade om homosexuellas rätt till kyrklig vigsel och intresserade mig således föga då jag är varken homosexuell eller religiös, men mitt i Helles pretentiösa ordbajsande så hittade jag en mening som verkligen intresserade mig.

"Den här sidans läsare vet att vi länge drivit att äktenskapslagen ska bli könsneutral."
- Helle Klein

Vissa kanaler och tidningar är högerbundna och andra diton är vänstervridna. Detta i sig tror jag är fullständigt omöjligt att undvika då en nyhet eller en artikel måste skrivas av en människa, en människa som givetvis har politiska åsikter och ett visst sätt att se på saken och som därmed helt ofrivilligt färgar artikeln med sin egna uppfattning. Nyckelordet i föregående mening är dock "ofrivilligt". Var det bara jag som missade när svensk media konverterade från att vara någorlunda ovinklad och mestadels informerande till att medvetet marknadsföra utvalda åsikter och driva politiska frågor? Jag vet inte hur det är med er, men jag känner ett svagt stråk i luften, en lätt odör av... kan det vara... ja. Kuba.

Kuba får mig för övrigt helt osökt att tänka på Marita Ulvskog, som för ungefär 3år sedan bestämde sig för att hon tyckte att det vore en bra idé att skicka in en insändare till Dagens Nyheter i vilken hon klart och tydligt deklarerar att hon tycker att vi bör sluta vara en demokrati.

"Med det som nu händer, kan vi inte annat än att konstatera att det snarare är ett grundlagsskydd för offentlig egendom som borde tillskapas, så att inte tillfälliga majoriteter så lättvindigt kan göra sig av med våra gemensamma tillgångar."
- Marita Ulvskog

Tillåt mig sätta en virtuell spottloska rakt i pallet på fru Ulvskog - Redan idag har vi ett så grundmurat socialistiskt samhälle att vi inte ens vid valperiodens slut kommer ha fått känna på hur det är att faktiskt leva i ett renodlat liberalistiskt system eftersom den nuvarande regeringen kommer få lägga all sin energi på att städa upp i det virrvarr av konstiga socialistiska lagar och regler vi har samlat på oss under de senaste 60 åren av nästan oavbrutet socialistiskt styre. Hur är det idag? Detta är dock inte nog för Ulvskog, nej, då skulle det grundlagstadgas mot ändringar av lagar! Vad fan är det, om inte smygdiktatur? "Rösta gärna fram andra partier, det gör inget, vi har ändå sett till så att de inte kan göra något annat än fortsätta driva vår politik!". Äcklande.

auf wiedersenare
Fersen^hatisk

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0