Såhär är det;

Människor i allmänhet är idioter. Det här är något som är känt sedan tidigare men som ändå känns som något som man kan prata om för evigt, eftersom de människor som rent tekniskt sett borde bli skickade till idioternas jävla mekkah (gärna ett ställe som liknar Gulag) och brinna upp, inte ändrar på sig.

Nu har jag tyvärr inte statistiken redo då SCB vägrar göra undersökning som jag haft cravings om i ett antal år, men vågar ändå påstå att vi absolut inte behöver ha det som vi har idag. Människor svälter pga. för lite mat. Människor känner sig trängda. Människor hatar människor för att det är människor av andra åsikter eller färger eller former.
-
Om vi skickar, och det är nu som jag skulle vilja ta fram min statistik (en disclaimer hade passat bra här) på det här, alla människor med båtskalle (gärna i pråm-format) till detta koncentrationsläger, denna avlämningsplats, denna underbara Gulagkopia, så tror jag att det ungefär skulle vara 93 eller 94% av jordens befolkning som ryker.
-
Säg att det enbart är 93% av alla människor på planeten som försvinner och nu pratar vi ändå om 'minimiscenariot' här, så är det ändå lite över 6,2 miljarder människor som vi eliminerar från jordens yta.
Löser inte det här alla problem är det olösbart. Jag anser att det är lika bra att testa. Om det ändå går åt helvete, om svält och hat fortfarande existerar efter denna.... rensning, så har vi ändå gjort något åt rätt riktning för en gångs skull.
-
Vi har förintat den mänskliga dumheten.
-
suck on that one, Albert Einstein. (Two things are infinite: the universe and humanstupidity; and I'm not sure about the universe.)

re
fundersam

Vad anser prästerskapet om det?

Större illustration: http://rickardsoderberg.se/wp/wp-content/uploads/2010/10/insändare.jpg
-
Om man bokstavstolkar vissa avseenden av Bibeln, borde det väl gälla alla delar? Eller det kanske är à prendre. Gott så.
-
Ska man välja att tillämpa vissa delar, men inte andra, och vilka delar är i så fall så förgågna att man ska förkasta dem?
-
Vem fan bryr sig ändå? De mesta som har med religion att göra är bara befängt, de ända jag kan stå ut med är buddister, de är ju åtminstonde snälla.

Galej



Bjussar på fet låt kvällen till ära.

Spotifykrok: Dev – Like A G6

Mvh

(NOOOOOOOOOOOOOO)rway

Hej. Eller som vansinnesmänniskorna i Norge skriver: Hei!

That's right suckers, jag befann mig i Norge för något år sen eller två - till höjden - och till antalet.

Gjorde närmare bestämt en mellanlandning i Oslo (det är norges huvudstad) för att se vad all fuzz är about.

Jag och min kumpan var tämligen stressad så vi hann inte riktigt till fullo insupa atmosfären, men några observationer hann vi med. Mestadels saker jag störde mig på.

* Oslo saknar stadsplanering. Helt. Hela staden är ett virrvarr av gator som går hit och dit, och det finns inga normala, fyrkantiga kvarter.

* Oslo har både spårvagn och tunnelbana. Vansinne. Inte nog med det, de kallar inte spårvagn för spårvagn utan "trikk".

-Ta trikken till Brugate!

Trikken alltså. Vafan?

Inte nog med det. Trikken suger utav bara helvete. Det är alltid något strul, säkert 5 minuter sen varje gång. Sedan kan man få vara tvungen att få byta till en som var alldeles bakom, för den jag befann mig på skulle helt plötsligt förvandlas från linje 12 till 19. GG. Inte undra på att norskar är ständigt sega.

* En burk 33 cl coca-cola: 22kr. En flaska 50 cl coca-cola 16kr. - ????????????

Snacka om galenskaper.

re

Aftonbladet gör det igen

Tidigare har jag kastat välförtjänt skit på Aftonbladets politiska chefredaktör Helle Klein (iofs under en helt annan pseudonym)

Idag har turen kommit till till en annan Aftonbladetprofil, nämligen ansvarig utgivare Anders Gerdin.

Anders lyckas i sin egna lilla hörna av Aftonbladet.se, "Hörru Anders!", få sig själv att framstå som snäppet löjligare än en enbent man i sombrero och frack. "Hörru Anders!" är helt enkelt en sida där särskilt utvalda insändarbrev publiceras och besvaras av Anders själv. För att inte spilla er dyrbara tid så tänker jag låta citaten tala sitt tydliga språk.

Insändare 1: "Filippa inser inte hur bra hon har det! Har precis läst söndagsbilagan där Filippa Reinfeldt beklagar sig över hur jobbigt hon har det. Det är ju väldigt synd om den stackaren. Hennes make diskar, städerskan städar, barnflickan passar barnen, stor flott våning och feta inkomster samt uppbackning av både farmor och mormor. Själv är jag ensamstående med tre barn och sköter all markservice själv samt arbetar, har ingen hjälp av vare sig mormor, farmor eller barnens pappa. Tycker ändå synd om henne som inte förmår att inse hur lyckligt lottad hon i själva verket är."

Anders svar: Jag förstår inte jämförelsen. Vänd på det i stället. Säkert är både du och Filippa Reinfeldt duktiga kvinnor som gör hedervärda insatser både hemma och på jobbet."

Min kommentar: Anders, Anders, Anders. Vad i HELVETE är det du inte förstår?! En full hjort med bakbundna klövar hade förstått vad som menas. Och exakt vad menar du med resten? VÄND PÅ DET?!½ VÄND PÅ VAD ANDERS??! ANDERS...?!

Insändare 2: "Varför bedriver ni häxjakt bara på alliansen? Med tanke på alla era skriverier om de nya ministrarna i alliansen och deras förflutna, och med tanke på att det knappast var några ramaskrik om Mona Sahlins förflutna när hon blev partiledare för socialdemokraterna. Väldigt oproffsigt av er."

Anders svar:
"Du kan inte mena allvar när du påstår att Mona Sahlin skonats av media under sin karriär. Jag säger bara Toblerone."

Min kommentar: Vem fan har pratat om "under hennes karriär"? När den nya regeringen tillträdde så skrev ni spaltmeter efter spaltmeter om alla "skandaler", i vad som mest verkade vara ett desperat försök att uppvigla folket till att kräva nyval. När den nya socialdemokratiska partiledaren tillträdde så skrev ni praktiskt taget ingeting alls, trots att hon har ett CW innehållande fler och värre skandaler än ungefär... alla i hela världen tillsammans. Kan detta bero på att ni numera är den lägsta formen av skvaller- och propagandablaska helt i socialistisk regi? (Ja Anders, det där sista är en retorisk fråga.)

Insändare 3: "Förklara för mig: sen när blev dagliga nyheter om porrstjärnor i Klick! allmänintresse? Är de våra nya föredömen nu, när dokusåporna börjat läggas ner? Jag trodde vi skulle försöka motverka porr och sned syn på sexualiteten – inte gör det till nästa hippa grej? I nästa andetag i andra artiklar försöker ni sen hyckla om hur mycket ni bryr er om unga tjejer som far illa, det luktar ju så jävla ruttet. Hur motiverar du er tidnings allt liberalare syn på hårdporren som rumsren och värd att belysa?"

Anders svar:
"Ärligt talat förstår jag inte vad du menar. Som trogen läsare av Klick! har jag varken sett nyheter om porrstjärnor eller reportage om hårdporr. Kanske blandar du ihop Klick! med någon annan tidning."

Min kommentar: GJKL SMNE OHIKMN gjmn hj JNGBJH

Anders anders anders, hur i helvete vågar du titulera dig själv ansvarig utgivare när du uppenbarligen inte har den blekaste aning om vad du ger ut?! ANDERS?!?!?!

Ett öppet brev

Jag var i mitten på maj påväg till Grekland för diverse nöjen och annat. Gott så.

Väl på arlanda tvingades jag höra på hur en människa under ett telefonsamtal med någon sympatisör, gång på gång indirekt sade upp sin rätt att leva.

Jag satt och skrev vid tillfället och försökte få någonting gjort, men det var ju fanimej omöjligt och så förbannad som jag blev av den här groteska mannen. Och det värsta av allt var att jag vet att han inte är ensam, de finns alltför många likadana båtskallar överallt.

Jag hoppas du inte är en av dem.

Nåväl, när jag inte fick skriva det jag tänkte eftersom han störde mig så monstruös så beslutade jag mig för att skriva ner mina slutsatser om den här personen. Du kanske tycker att jag borde ha sagt det rätt ut, men aggressivt beeteende på flygplatser brukar inte resultera i att man kommer dit man ska (just här hade jag tänkt halsa i mig en eller fem single malt - men jag lät det undvara. Gott så) Dessutom var hon inte värd syret. Detta är mitt brev till honom:

Du tror att du är självständig och stark och att ditt beteende bevisar det, men du är bara svag och irriterande.

Du omger dig med människor som inte förstår detta och det är därför som du aldrig kommer att ha en enda vän som är intressant eller intelligent eller djup.

Du är under medioker.

Du var inte den största fisken i din lilla damm i förorten till Rinkeby , som du tror, du var inte ens näst störst. Du var bara mest högljudd och nu kommer du att bli uppäten ute i havet. Du är en liten fisk som kommer bli uppäten av någonting markant större.

Jag samtidigt föraktar dig och tycker synd om dig.

Mest är du bara ett slöseri med plats och luft.

 

Du tror att självrespekt innebär att inte respektera andra och det är därför som du aldrig kommer att ha en meningsfull relation med en annan människa.

Du är 26 men har ännu inte börjat tänka på den nivå jag gjorde eller inse vad jag insåg när jag var bara 14.

Du har missförstått livet helt.

Du har falska inkorrekta mål och misslyckas dessutom med att uppnå dem.

Du tror att Guns'n'Roses uppfann Rock'n'Roll.


I Reval sitta ni i natt i slaveri

Okej, nu har vi kommit in en bit på oktober och indoktrineras kraftigt medialt med att vi ska bidra med så mycket pengar som möjligt till bröstcancerfondens rörelse.

Jag måste bara göra klart här för att inte komma på fel fot med mina läsare (då jag tror majoriteten av mina bloggläsare är flicksnärtor) att jag inte är mot en gala om att samla in deg till bröstcancerfonden.

Disclaimer:

Men, folk med Y-kromosomer och folk med manslem då? Prostatacancer alltså.

Jag har ALDRIG sett en sjukdom, som endast drabbar en av könen, fått så mycket medial täckning som bröstcancer.

Vad beror detta på? Varför får en sjukdom, oavsett enskildhet, mer uppmärksamhet till skillnad från en annan sjukdom, oavsett detaljerna? Vad är motivet? Är det politiskt? Vad tjänas det av att uppmärksamma sjukdomar som endast drabbar kvinnor?

Mitt intellekt säger att det är ett sätt att trycka ner männen, framhäva kvinnorna eller att man som politiker tjänar röster samt samtycke genom att vända kappan efter den feministiska vinden som kommit de senaste åren. Men jag är sugen på att höra vad ni tycker.

Ser man till år 2008 så dog alltså 1 134 fler män av prostatacancer än kvinnor av bröstcancer. Varför är det då bara bröstcancer som uppmärksammas???????

Galan som hålls för att stödja bröstcancerfonden, är bekostad av TV3 och sponsorer från näringslivet och det är ju åt helvete att staten ska blanda sig in på vad näringslivet ska ombesörja.

Om vi får se en prostatagala där Carola sjunger från knäna med glansiga ögon och Robert Gustavsson snubblar runt återstår att se, men i jämlikhetens namn borde vi väl få se det snart. Prostatacancer är trots allt den vanligaste cancerformen i Sverige. Folk dör ju för helvete här.

Blev ett allmänt flummigt inlägg och den välkända "röda tråden" kanske var svår att följa. Men jag antar ni förstår poängen, hur åt helvete det är med samfundet.

re

Blått symboliserar sanningen



Därför har jag dagen till ära klätt mig i blått.

OBS!! Detta är ingen s.k "Dagens outfit"

Musikalisk genialitet




Norsk, blåögd blondin med eftersmak av......



Hon uppmanar oss att bära röd tröja idag, för att hjälpa munkarna i Burma. Jag själv förstår inte vad det tjänar till, men jag antar att det har något med ens samvete att göra. Jag saknar förvisso ett i dag. Jag bär nämligen en militärgrön tröja idag - Juntans färg.

Överläggning;

VaD BäR Ni På FöR FäRG På EraN JuMPeR IdaG? *LeR*


Var och var. Jorå såatteh.



Nog verkar Trollkarlen ha lite extremhögersympatier kvar.

Anledning: Nasse i ryggsäcken.

Spelsiter - en oas av förbittring

Jag och väldigt god vän till mig har nu i 30 minuter försökt spela schack på jippii.se - utan framgång. Servern kraschar hela tiden, och det tyder på deras äckliga jävla inkompetens som hobbyansvariga för en skitsida. Gott så.

Vi fortsätter konversera på MSN, och till min stora förvåning ser jag en schackpjäs ovanför "main"-rutan - man kan alltså spela schack på MSN? Nej, det kan man inte. Man kan inte det, för det går inte att komma åt servern. Underbart. Briljant. Det är en jävla omöjlighet att spela spel genom MSN, och "ytterligare" ett bevis på att Messenger är skit. Riktig jävla skit.

 

 

re

fersen^trött



Ekvivalism

Feminism.

 

Smaka på ordet.

 

Inte precis någon kulinarisk delikatess, eller hur?
Man känner rätt stor skillnad på ord när man tar dem i munnen,
när vissa ord ligger som en bit oxfilé med potatisgratäng och en mysig liten sås ligger annat som en näve jord, ungefär.

 

"Feminism" är som det senare, maken till malplacerat ord har jag nog aldrig stött på.


Någonsin.

 

Feminister skall förspråka lika rätt för alla, men gör de verkligen det?
Har ni någonsin stött på en feminist som på fullaste allvar menar att deras hela syfte är att alla i hela världen ska få det jämställt?


De flesta, om inte alla, jag stött på i min livstid har alltid ett litet "Men", med i slutet.
Kvinnor ska ha samma rätt som männen, men, de ska även ha speciella parkeringar.
Kvinnor ska ha samma rätt som männen, men, det ska könskvoteras på varenda arbetsplats.

 

Könskvotering är bland det mest efterblivna som stås att finnas här i världen, man skall få sitt yrke efter kvalificering, inte för att Gudrun Schyman tycker att det är för några kvinnor högt uppsatta inom företaget.
Det feminister idag förespråkar är, förutom att män är svin och borde hållas instängda i avelsburar på Galapagogsöarna, att kvinnor ska bli av med alla nackdelar de har, samtidigt som de ska få behålla sina gamla fördelar medan männen ska bli av med alla sina fördelar och får behålla i princip varenda en av sina nackdelar.

Detta, gott folk, skriker inte precis ut jämställdhet. Eller vad tycker ni? Mina fantastiska läsare. Det låter väl bra?

Nej tyvärr inte - det är helt åt helvete.

Om något så skriker det, nej, nej, nej,nej och ÅTER nej det springer fram till folk på stan och knullar dem i öronen med budskap om särbehandling och räkmackor.
Riktigt jämställdhet är att alla skall ha det på lika villkor, alla ska behöva kämpa lika mycket för att uppnå lika mål.

Det ska inte gå att säga "Men, jag är ju tjej" för att slippa obehagliga saker. Det skall vara exakt precis jävla lika för varenda jävel som finns.

Detta är förstås bara en tanke om hur feministerna borde tänka.
Jag personligen anser att det vore totalt idiotiskt om alla hade det precis, dvs exakt likadant i alla avseenden.


Människor är olika, de lever under olika förhållanden, någon svälter och någon lever ett liv som går ut på att läppja rosé från en naken bringa.


Vissa har allt de önskar, andra ingenting.
Vissa står i kö, vissa glider förbi.

Och vet ni vad?

Det är precis så det är och kommer förbli.

 

Till alla er feminister där ute - byt namn på eran fåniga ideologi till "Ekvivalism" så kanske jag överväger på att ta er seriöst i framtiden.

 

Jag skulle gärna vilja ha någon sorts respons på detta. Var vänlig använd diskussionsfältet nedan.

 

Välkomna.



Man ska inte blanda ihop utrikesministrar och båtskallar

"Jag tycker inte att man ska blanda ihop idrott och politik."

- Carl Bildt (M) angående en eventuell OS-bojkott.

 

Carl Bildt gör det igen. Befäster sin position som sveriges torraste människa. Som bekant är det nu tal om en OS-bojkott för att få Kina att agera i Burma. Något som är säkert - iallafall för dig och mig, dock inte Carl Bildt - är att OS är en ganska gigantisk grej som betyder en hel massa för ett land. Det är, tro det eller ej, inte bara ett gäng high school-dropouts som träffas för att kolla vem som kan kasta pinnen längst.

-

 

Detta har inte gått upp för Carl Bildt. Han är alltså en sån jävla torris att han under HELA SITT LIV inte brytt sig om att ta reda på vad de Olympiska Spelen är för något.

-

Carl Bildt som ung måste alltså ha tänkt "Bleh, sport, det är ingenting för mig. Varför visar de det här dravlet istället för ekonominyheterna?" varje gång det varit OS på tv, för att sedan stänga av och istället plocka upp Dagens Industri och läsa den för tredje gången den halvtimmen.

-

Om man inte fattar att OS betyder så jävla mycket för Kina (och alla andra arrangörsnationer också för den delen) som det faktiskt gör är man helt enkelt inte kompetent som utrikesminister.

 

Han är en sån jävla fjant. Allting är dessutom bekräftat av diverse filmklipp och citat som finns av honom genom tiderna. Han är förresten inte bara en fjant, han är skvatt galen också. Det måste man vara om man vill starta regering med Anders Björck.

Det är hemskt nära nu att detta blir en alldeles för lång hatproklamation mot Carl Bildt istället för ursprungstanken som bara var att påpeka hur fantastiskt korkat det inledande citatet var, så jag tror vi får sätta punkt här. Mina samlade tankar om den gamla moderaten som nu fungerar som "De Nya Moderaternas" utrikesminister kan publiceras på begäran.

 

 

 


...to all the killers and a hundred dollar billaz...

Jag har en kompis. Vi kan kalla honom Mats. En snitisig nätpseudonym tycker jag.

Hur som helst.

-

För 3 veckor sedan berättade en kompis till mig som nyligen flyttat till Californien och for the first time skulle besöka sjukhuset "over there" en intressant upplevelse. De var tydligen väldigt snälla. Allt gick väldigt snabbt. Gott så.

-

Han bestämde sig för att, efter a LOT of pain, ringa till sina försäkringsmänniskor och fråga vilket sjukhus denne skulle gå till, då man vet att sjukhus i amerika är väldigt knasiga. De berättar för honom att han ska gå till Saint Francis Memorial Hospital och helt enkelt visa upp sitt försäkringskort. Gott så.

-

Mats spankulerar dit och besöker deras utmärkta faciliteter, som skrivet ovan, och går därifrån med ett par prescriptions och "Possibly Acute Bronchitis". Acceptabelt resultat tbh.

-

För fyra dagar sedan fick Mats en räkning från samma sjukhus, på 218$. De hade lagt ner ganska mycket tid på att hitta på anledningarna till varför de vill att han ska ge dem pengar. Först ville de att han skulle betala 194$ för "Level 3 EMERGENCY, PHYS" samt 24$ för "PULSE OXIMETRY, SINGLE".

-

Han var tydligen lite sugen på att betala dem, då de 1. Hade lagt ner tid på att hitta på fina namn på saker och ting och 2. Då folk i allmänhet ogillar att skicka mail/skriva brev till försäkringsbolag.

-

Jag rekommenderade Mats att inte att betala närmare 1500kr för... ja... Ingenting... Samt att han "Säkerligen blir uppskriven som en patient som de kan råna på pengar lite då och då" om han gör det. Paranoida helveten tänkte jag. Sjukhus är väl inte elaka?

-

Hur som helst, efter att Mats skickat iväg sin räkningen och efter att ha pratat med sitt försäkringsbolag, i Florida, där försäkringsbolaget har sitt huvudkontor. Intressant notation är att sjukhuset inte hade gått ut med denna information när han besökte dem första gången, men tydligen "tappade de bort den", då de skickade räkningen direkt till honom istället.(??)

-

I förrgår fick Mats en ny räkning, från samma sjukhus. Såhär ser den ut:

-

SUMMARY OF ACCOUNTS

Total Charges: 1093.09

Total Insurance Payments: 0.00

Total Insurance Adjustments: 0.00

Total Patient Payments: 0.00

Total Patient Discounts: 0.00

Total Due: $ 1093.09

...Antar att de inte orkade hitta på fler coola medicinska namn...

 

 

OBS!! Mats är ett fingerat namn.


Den som ger sig in i leken får leken tåla

dada
Pojken drabbades av mardrömmar och har alltså fortfarande svårt för träslöjd." Ha ha ha, ja, tack vare att han fick en damsugarslang upp i nyllet kan han inte längre göra fula trägubbar. Helvete vad glada hans föräldrar måste vara.
re

Äntligen!

...så är allsvenskan över! Hur skönt ska det inte bli att slippa se en av världens sämsta fotbollsligor i all möjlig media? Om ni frågar mig så ska det bli hur skönt som helst.

 

Jag menar, hur i helvete kan man ge en sån jävla värdelös liga så äckligt mycket uppmärksamhet? Den är så sjukt miserabel.


Okej jag vet att det bara är/var de sista omgångarna kvar, men ändå...

 

För någon dag sedan köpte jag aftonbladet innan jag skulle hem och tänkte läsa lite om gårdagens Elitserie-omgång (Världens näst bästa hockeyliga, visste ni det, Aftonbladet?). Jag började bläddra igenom de rosa sidorna och märker att det enbart är fotboll i den. Jag tittar på framsidan och tänker "aha, en värdelös jävla bilaga till bilagan, för alla idioter som anser att allsvenskan är intressant.."


Samtidigt som jag kastade tidningen åt helvete hittade jag det riktiga sportbladet. Jag börjar bläddra i den och...! Vad i helvetet tror ni det är i orginalbilagan då?


Jo, ungefär 90% av sidorna handlar om just en av världens sämsta fotbollsligor - Allsvenskan.

 


Endast två, möjligtvis två och en halv sida handlar om Elitserien. Jag blev väl inte direkt förvånad iofs, men jävligt förbannad. Så, för att repetera mig själv... Äntligen! Skiten är över! Nu måste vi bara vänta på att alla jävla båtskallar i IFK Göteborg blir haffade med en wiseman-tröja...


Författare.

OKEJ

 

Jag surfar in på nätet för att ta del av VÄRLDEN. Nu pratar vi inte Aftonbladet. Vi pratar inte Expressen. Vi pratar inte ens om Damernas motherfucking Värld; vi pratar om METRO. Metro har sjunkit så katastrofalt jävla globalt i mina ögon och allt pga. en fattig liten jävla krönika. Egentligen är det nog inte Metro i fråga som har sjunkit i värde i mina ögon, utan avdelningen som bestämmer vem som får skriva en krönika/avdelningen som kollar på krönikor som blir skrivna, men vem i helvete bryr sig.


Ska man klaga så kan man väl ändå klaga ordentligt?

 

Nu ska jag berätta vad som står i krönikan från i förrgår, utifall att ni haft oturen(?) att inte skratta åt den än. Mannen som har skrivit denna text hette (om någon har gett honom den bestraffning han förtjänar och helt enkelt avrättat honom, i annat fall heter han fortfarande) Stephan Mendel-Enk. Stephan Mendel-Enk har vigt denna krönika åt att prata om Stockholms tunnelbana. Han jämför, mycket listigt, Stockholms tunnelbana med Londons! För övrigt helt jävla amazing att kunna dra den parallellen, tunnelbana som tunnelbana så att säga, men detta ska vi inte haka upp oss på. Eller jo, det ska vi, för det är vad HELA texten handlar om.

 

Haha", tänker ni. "Nejnejnej lilla gubben, du har bara inte förstått symboliken" HAHAHA JA DET KAN MAN TRO, men symboliken existerar inte ens.

 

Rubriken till hela krönikan är "Nio små ord som förklarar oss svenskar". Dessa "nio" ord är de välkända "Tänk på avståndet mellan vagn och plattform när du stiger av" som sägs av en automatisk tunnelbaneröst vid varje på- och avstigning. Dessa "nio" ord är utbytta mot "mind the gap" i London. Wow. Mind the gap. Vad revolutionerande. Vad banbrytande. Vad... Londonianskt.

 

Döda mig. Snälla döda mig. I resten av krönikan beskriver han, bildligt, bokstavligt och grundligt, hur löjligt han tycker det är att vi använder "nio" ord istället för tre, som de gör i London!

 

Just här vill jag lägga till en disclaimer;

 

Detta utrymme skulle kunna berätta en allmänbildande, en makalös, legendarisk, heroisk, actionpackad, kärleksfull, dramatisk, själabindande eller på annat sätt otrolig historia. Istället väljer Metro att kasta in en historia som är själadödande. Värdelös. Depressionsskapande.

 

Varför? Ja det undrade jag också, tills jag såg det näst bästa med hela krönikan: Stephan Mendel-Enk är inte mentalt rubbad. Han är inte någons ADHDsyssling. Han är Författare. FÖRFATTARE?! Så länge man är författare kan man alltså, i stort sett, skriva vad fan som helst, då det ändå accepteras pga. att man är just det. Författare.


Om ni har orkat läsa hela vägen hit undrar ni säkert vad det bästa med krönikan är, då författardelen var det näst bästa. Följaktligen vill jag att ni ska räkna hur många ord "Tänk på avståndet mellan vagn och plattform när du stiger av" innefattar.

 

Har ni räknat klart nu? Bra jobbat. Det är trots allt svårt att räkna. För en FÖRFATTARE, inte bara det, EN FÖRFATTARE SOM ÄGNAT EN HEL KRÖNIKA ÅT ETT ENDA ÄMNE, hade otroliga problem med just denna uppgift.

 

Det absolut ABSOLUT bästa med hela krönikan är just detta. Rubriken lyder: "Nio små ord..."

 

Nu är det nog dags att gå tillbaka till prövoskribentstadiet tror jag, lilla författarvännen min: DET ÄR NÄMLIGEN ELVA ORD I MENINGEN SOM HELA DIN KRÖNIKA HANDLAR OM. INTE NIO. ELVA.




Malplacerade människor

dadsa

Det brukar snackas mycket om att vara "på rätt plats vid rätt tidpunkt". Personligen tycker jag det är grymt överskattat. Hade det varit möjligt så hade jag försökt mynta om uttrycket till "rätt person i rätt situation".
-
Vi stöter alla då och då på personer som inte riktigt passar in i rollen de tilldelats, personer som på något sätt rubbar balansen. Personer som bara är... fel.
-
För att ta ett exempel hämtat ur verkligheten (ett simulerat internet existerande utanför datorn, ofta förekommande i sci fi-rullar från tidigt 80-tal) så kan jag ju berätta om Tjejen som går samma kurs som jag. Tjejen på samma kurs (hädanefter refererad till som Isabella Löwengrip) är en hurtig kalaspingla i sina bästa år memättlig aptit på livet, killar och att färga håret. Hon är väldigt socialt begåvad och utåtriktad. Hennes självförtroende är på topp och hon har alltid något klipskt att tillägga. Hon är berest och litterärt bildad, hon har sett världen.
-
Visst låter detta som en fantastisk människa? Det är mycket möjligt att hon faktiskt är en fantastisk människa, problemet är väl mest det att hon inte jobbar som försäljare i Stockholms innerstad eller som dagispersonal i någon fluffig liten förortsidyll, utan LYCKATS HAMNA PÅ SAMMA KURS SOM JAG i en håla där 95% av alla på kursen är vita sub-medelålders män från vischan, lika fulla av fördomar och förakt mot allt avvikande som av dåligt hembränt på fredagar. Detta betyder alltså att Isabella Löwengrip mest uppfattas som fisförnäm, korkad, pladdrig, klistrig och jävligt, jävligt jobbig. Fel person i fel situation helt enkelt.
-
Egentligen är det inte Isabella Löwengrips fel att hon hamnat i det knasiga läget av att behöva gå på en kurs där ingen gillar henne och där de talanger hon (kanske) besitter - mest troligt - aldrig kommer få användning för. Av olika skäl. Egentligen är det nämligen vårat överbeskyddande samhälles fel att det har blivit någon slags tabu över att säga till folk att de är värdelösa. "DU PASSAR INTE IN HÄR, DRA, DU PAJAR ALLT FÖR ALLA ANDRA DIN HELVETESAPA MJIFDKJF KMÖ" är vad hon skulle behöva få höra, men skulle någon ens andas halva meningen så skulle han bli ett kast med dumhuvud. Skruvat system, minst sagt.
-
OBS!! Isabella Löwengrip är ett fingerat namn.

***********************
update; alllltsåååååå, varför buggar alltid styckeindelningen så inåt helvete här????? funderar ärligt på bojkotta blogg.se. för fan skärp er.

Att jobba med sagoväsen

Jag läste något så oerhört dumt nyss:

Vad har du för åsikter ang. ätstörningar som så många främst tjejer är drabbade av i Sverige idag?
Det ligger i grunden att tjejer har en dålig självkänsla och därmed är svag för sjuka skönhetsideal och har svårt för att uppskatta hur man ser ut. Jag tror att det beror på avundsjukan i Sverige, bland unga tjejer. Det är en ständig konkurrens och man kan aldrig vara glad för en annan skull, det är sjukt! Peppa varandra tjejer!

Låt oss granska detta uttalandet. Det kommer från en svensk flicka som säkert inte ens har rösträtt än, den lilla flickan. Vi kan kalla henne Isabella Löwengrip. Du, min kära läsare, precis som du är, kanske tror att detta är vettigt sagt av henne, men det är fel. Inte så konstigt att du hade fel, du vet alltså inte bättre. Låt mig förklara detta. Gott så.

Isabella inleder starkt (fram till ordet självkänsla ungefär), där hon egentligen bara säger vad som är vanligt bondförnuft, varför hon möjligtvis lyckas lura den genomsnittlige byfånen som du själv att resten av hennes svar också genomsyras av sagda förnuft. FEL. Isabella har missförstått. Unga tjejer är svaga för sjuka skönhetsideal för att de - hör och häpna - ÄR UNGA TJEJER. De är små och dumma, precis som Isabella. DET är anledningen till att de har dålig självkänsla, inte tvärtom. Sedan börjar Isabella dra egna slutsatser. Aj aj. "Jag tror det beror på avundssjukan i Sverige." Avundssjukan? AsdfkjlaSDJFKALDJ??? Har svenska tjejer dålig självkänsla på grund av avundssjuka? Hur fungerar det? Möjligtvis skulle det råda avundssjuka på grund av dålig självkänsla bland dem, men inte tvärtom. Det FUNGERAR INTE SÅ ISABELLA! Hon vänder på allting!

"Det är en ständig konkurrens och man kan aldrig vara glad för en annan skull..." Konkurrens om vad? Maten eller? Om varenda liten flickstackare gick och försökte bli supermodell kanske det där skulle gå ihop. Men är det verkligen så Isabella? Isabella?!?

Isabella visar även sitt sanna 50-talsjag när hon säger att tjejerna har dålig självkänsla och därför "har svårt att uppskatta hur [de] ser ut". Detta är så jävla fel sätt att se det på. Isabella menar att flickorna inte ser sin egen (kosmetiska) skönhet, eller något. Rätt svar är att små flickor inte ens borde bry sig om det. Det ska inte vara "de måste förstå att de ser bra ut", det ska vara "de måste förstå att det inte spelar någon roll hur de ser ut".

Förresten, Isabellas tips till er tjejer (det är säkert masochistiskt lagda kvinnliga varelser som läser den här bloggen) om hur man får killar på fall:
"Le skratta och var glad, en dyster människa som tjafsar vill ingen vara med"

Flickor ska bara skratta och le. Oavsett hur de mår. Keep those emotions bottled up, girls! Ingen bryr sig ändå. Ah, sköna skeva 50-talsideal. Frågan är varför 17-åriga flickor sitter på dem och inte jag...

Jag tycker synd om Isabella Löwengrip. Nej det gör jag inte. Jag vill att hon slutar andas. Jag har aldrig förr stött på en människa med mindre förstånd.

RSS 2.0