Malplacerade människor

dadsa

Det brukar snackas mycket om att vara "på rätt plats vid rätt tidpunkt". Personligen tycker jag det är grymt överskattat. Hade det varit möjligt så hade jag försökt mynta om uttrycket till "rätt person i rätt situation".
-
Vi stöter alla då och då på personer som inte riktigt passar in i rollen de tilldelats, personer som på något sätt rubbar balansen. Personer som bara är... fel.
-
För att ta ett exempel hämtat ur verkligheten (ett simulerat internet existerande utanför datorn, ofta förekommande i sci fi-rullar från tidigt 80-tal) så kan jag ju berätta om Tjejen som går samma kurs som jag. Tjejen på samma kurs (hädanefter refererad till som Isabella Löwengrip) är en hurtig kalaspingla i sina bästa år memättlig aptit på livet, killar och att färga håret. Hon är väldigt socialt begåvad och utåtriktad. Hennes självförtroende är på topp och hon har alltid något klipskt att tillägga. Hon är berest och litterärt bildad, hon har sett världen.
-
Visst låter detta som en fantastisk människa? Det är mycket möjligt att hon faktiskt är en fantastisk människa, problemet är väl mest det att hon inte jobbar som försäljare i Stockholms innerstad eller som dagispersonal i någon fluffig liten förortsidyll, utan LYCKATS HAMNA PÅ SAMMA KURS SOM JAG i en håla där 95% av alla på kursen är vita sub-medelålders män från vischan, lika fulla av fördomar och förakt mot allt avvikande som av dåligt hembränt på fredagar. Detta betyder alltså att Isabella Löwengrip mest uppfattas som fisförnäm, korkad, pladdrig, klistrig och jävligt, jävligt jobbig. Fel person i fel situation helt enkelt.
-
Egentligen är det inte Isabella Löwengrips fel att hon hamnat i det knasiga läget av att behöva gå på en kurs där ingen gillar henne och där de talanger hon (kanske) besitter - mest troligt - aldrig kommer få användning för. Av olika skäl. Egentligen är det nämligen vårat överbeskyddande samhälles fel att det har blivit någon slags tabu över att säga till folk att de är värdelösa. "DU PASSAR INTE IN HÄR, DRA, DU PAJAR ALLT FÖR ALLA ANDRA DIN HELVETESAPA MJIFDKJF KMÖ" är vad hon skulle behöva få höra, men skulle någon ens andas halva meningen så skulle han bli ett kast med dumhuvud. Skruvat system, minst sagt.
-
OBS!! Isabella Löwengrip är ett fingerat namn.

***********************
update; alllltsåååååå, varför buggar alltid styckeindelningen så inåt helvete här????? funderar ärligt på bojkotta blogg.se. för fan skärp er.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0