...to all the killers and a hundred dollar billaz...

Jag har en kompis. Vi kan kalla honom Mats. En snitisig nätpseudonym tycker jag.

Hur som helst.

-

För 3 veckor sedan berättade en kompis till mig som nyligen flyttat till Californien och for the first time skulle besöka sjukhuset "over there" en intressant upplevelse. De var tydligen väldigt snälla. Allt gick väldigt snabbt. Gott så.

-

Han bestämde sig för att, efter a LOT of pain, ringa till sina försäkringsmänniskor och fråga vilket sjukhus denne skulle gå till, då man vet att sjukhus i amerika är väldigt knasiga. De berättar för honom att han ska gå till Saint Francis Memorial Hospital och helt enkelt visa upp sitt försäkringskort. Gott så.

-

Mats spankulerar dit och besöker deras utmärkta faciliteter, som skrivet ovan, och går därifrån med ett par prescriptions och "Possibly Acute Bronchitis". Acceptabelt resultat tbh.

-

För fyra dagar sedan fick Mats en räkning från samma sjukhus, på 218$. De hade lagt ner ganska mycket tid på att hitta på anledningarna till varför de vill att han ska ge dem pengar. Först ville de att han skulle betala 194$ för "Level 3 EMERGENCY, PHYS" samt 24$ för "PULSE OXIMETRY, SINGLE".

-

Han var tydligen lite sugen på att betala dem, då de 1. Hade lagt ner tid på att hitta på fina namn på saker och ting och 2. Då folk i allmänhet ogillar att skicka mail/skriva brev till försäkringsbolag.

-

Jag rekommenderade Mats att inte att betala närmare 1500kr för... ja... Ingenting... Samt att han "Säkerligen blir uppskriven som en patient som de kan råna på pengar lite då och då" om han gör det. Paranoida helveten tänkte jag. Sjukhus är väl inte elaka?

-

Hur som helst, efter att Mats skickat iväg sin räkningen och efter att ha pratat med sitt försäkringsbolag, i Florida, där försäkringsbolaget har sitt huvudkontor. Intressant notation är att sjukhuset inte hade gått ut med denna information när han besökte dem första gången, men tydligen "tappade de bort den", då de skickade räkningen direkt till honom istället.(??)

-

I förrgår fick Mats en ny räkning, från samma sjukhus. Såhär ser den ut:

-

SUMMARY OF ACCOUNTS

Total Charges: 1093.09

Total Insurance Payments: 0.00

Total Insurance Adjustments: 0.00

Total Patient Payments: 0.00

Total Patient Discounts: 0.00

Total Due: $ 1093.09

...Antar att de inte orkade hitta på fler coola medicinska namn...

 

 

OBS!! Mats är ett fingerat namn.


Kommentarer
Postat av: Båtskallen

Alex, jag följer din blogg rätt så kontinuerligt. Jag undrar bara. Vad är ditt riktiga namn? Vem är du? Du känns bekant babylover.

2010-10-10 @ 21:30:04
URL: http://www.finest.se/leolundgren

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0